Pages

Stream Siaran TV Antarabangsa Atau Drama Atau Apa Sahaja!


Kalau kat sini ada yang dari friendlist Facebook aku, confirm korang ada tengok aku post channel sukan ape bagai kan? Macam kat bawah ni



Korang boleh stream apa apa sahaja channel dekat dunia ni. Even korang boleh stream movie atau drama! Meh aku ajar!
1. First, korang kena download application Kodi ni! Ni wajib ada, kalau tak, tak dapat tengok citer lerrr..

2. Dah install tu, pergi ke System lepastu tekan File Manager


3. Tekan Add Source


4. Isi macam dalam gambar ni. ( http://mohdzulhaziq.my/kodi ) lepas tu tekan OK



5. Sekarang, pergi Home lepastu hover ke System and then ke Settings



6. Tekan Add-ons lepastu Install From Zip File lepastu tekan Kodi.



7. Sekarang, tekan dua dua natang ni.



8. Lepastu, pi kat Install from repository. Hover ke Agent 47, tekan Video add-ons, tekan AK - 47 pahtu Install. Ulang benda ni untuk Exodus.

9. Dah install tu, pergi Home pastu hover ke Videos pahtu Add-ons.

10. Sekarang, korang boleh lihat benda yang korang install tadi.


SETTLEEEEEEEEE! Aku guna Unifi 30Mbps. Setakat ni Alhamdulillah takda la lag sangat. Aku prefer yang ada internet speed 2Mbps ke atas untuk guna ni. Lagi laju lagi power. Langgan 10Mbps kalau nak sangat laju! Yang ada HyppTV tu, install la benda ni macam aku buat. Sejak ada benda ni, aku memang dah terminate Astro yang cekik darah tu. Pandai pandai la Google untuk repo lain kalau nak tengok channel Korea ke ape ke. Dah dah, settle! Moga moga posting ni bawak manfaat kepada anda semua, 


UPDATE: Aku akan sentiasa update link http://mohdzulhaziq.my/kodi untuk tambah repo yang best best!

Mohd Zul Haziq

Seorang budak belasan tahun yang gemar akan teknologi!

No comments:

Post a Comment