Pages

Jana Pendapatan Anda Melalui Online Secara Percuma !




Sape yang tak suka jana duit free kan? Lagi lagi just goyang kaki! Yang tak suka tu, emsss suka sukakan lah anda selepas membaca artikel ini yaww !

Kalau korang pernah dengar adf.ly yang menawarkan link shortener, kini kita mempunya link shortener sendiri yang memberi kita duit jika kita mengguna perkhidmatan mereka iaitu Lynk.my.

Sama seperti link shortener lain, cara penggunaan Lynk.my ini hampir sama dengan servis yang lain, tetapi Lynk.my ini khas untuk rakyat Malaysia ! Pasaipa taknak guna perkhidmatan tempatan kan? Lumayan lagi tu sebab 1000UV bersamaan dengan RM10! Ya saya ulang semula, 1000 Unique Views bersamaan dengan Ringgit Malaysia 10!

Haaaa, nak sangat kan duit free, kena ada usaha sikit. Usaha tu senang je pun, korang just kena cari link panjang nak mati tu, pahtu just pendekkan dengan servis Lynk.my ni! Meh Jul ajar korang. Senang je pun!


1. First of all, korang mesti la kena register account percuma korang tu dekat Lynk.my. Tekan link sebelah tu and pahtu korang jumpa butang Join Now. Isi maklumat korang. Account type tu bergantung la dekat korang. Kalau korang nak jana duit dengan share lynk, pilih Publisher. Kalau korang nak buat bisnes, macam nak promosikan something, pilih Advertiser. Don't worry be happy, account ni boleh bertukar jika korang nak!  Pahtu tekan I Want To Join Lynk.

2. Dah korang register tu, login.

3. Sekarang, korang cari la link panjang-panjang yang korang nak pendekkan tu, Saya bagi tips ek. Cari je post dekat Berita Harian ke Astro Awani ke link dari YouTube ke ape ke. Cara ni akan menarik kawan-kawan korang dekat Social Media untuk tekan!

4. Untuk membuat link baharu, pergi ke Create Link! Dekat sana, letak la link korang yang panjang tu, then Intersitial Advert okay! Lepas tu, tekan butang kuning ala ala jongkang emas tu !

5. Sekarang link anda tu dah siap. Apa lagi kan? Sharelah! Hahahaha.

Mudah je kan? Tak susah. Cuma korang kena rajin la promote link korang tu. Nak seribu daya, taknak seribu dalih. Apapun, semoga korang berjaya ek!


Mohd Zul Haziq

Seorang budak belasan tahun yang gemar akan teknologi!

No comments:

Post a Comment